Controle van uw identiteit

Om gebruik te kunnen maken van de Gehandicapten ParkeerApp (GPA) is het nodig om uw identiteit te controleren. U kunt hiervoor gebruik maken van IRMA of iDIN.

IRMA is een veilige, privacyvriendelijke én gratis app voor op uw mobiel. Met IRMA kunt u uw gegevens zoals bekend bij de gemeente op een veilige manier delen met CIB. De instructies voor het gebruik van IRMA vindt u hier.

iDIN is een nieuwe dienst van de banken waarmee consumenten zich bij organisaties online kunnen identificeren via de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. De banken kunnen dat, omdat ze de identiteit van iedere klant die een bankrekening opent grondig checken.

CIB (de aanbieder van de GPA) krijgt géén inzage in uw financiële gegevens. Uw bank verstrekt via iDIN alleen uw naam, geboortedatum, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer aan het CIB. Op de site van uw bank geeft u toestemming voor het eenmalig verstrekken van deze NAW-gegevens aan het CIB. Uw bank verstrekt via iDIN nooit saldo- of betaalgegevens aan het CIB.

Logo
Logo